Verfraaien en beschermen


Het blinderen of tinten van de ramen van je auto heeft niet alleen een esthetische functie maar biedt ook bescherming tegen kwalijke UV-straling en de verwarming door zonlicht. Het ProTech® assortiment aan tint folies is zeer compleet, van folies die beschermen bij ongelukken tot high-tech folie dat zich aanpast aan de felheid van de zon. Onze experts adviseren u graag in de keuze van kleur en materiaal.

Technologie

Metal Dye Hybrid
Nanotechnologie
UV-bestendige kleurstof

Kleur

Charcoal Black

Structuur

2-laags weersbestendig

Dikte

38 micron (1.5 mil)

Kleurvast

Ja

Meest gekozen raamtinten

EIGENSCHAPPEN

UV transmissie
Lichtdoorlatendheid
Reflectie

Zonne-energie
Z.T.A. waarde

OMEGA GREY 2

>99%
2%
11%

35%

OMEGA GREY 6

>99%
5%
11%

35%

OMEGA GREY 20

>99%
24%
11%

46%

OMEGA GREY 35

>99%
35%
10%

47%

OMEGA GREY 45

>99%
44%
8%

45%

Z.T.A staat voor absolute zonne-energietoetredingsfactor. Omega Grey is de nieuwste High Grade Automotive film, met een gemetalliseerde laag voor een zeer lange duurzaamheid.

Regelgeving omtrent ramen blinderen

In Nederland gelden strikte regels over de lichtdoorlatendheid van autoruiten. Kort gezegd komt het erop neer dat de voorruit en de voorste zijruiten niet getint of geblindeerd mogen worden. De reden voor deze beperking is verkeersveiligheid, er dient oogcontact mogelijk te zijn tussen weggebruikers zodat deze elkaars gedrag goed kunnen inschatten.

De minimale lichtdoorlatendheid van de voorruit moet 75% zijn, van de voorste zijramen moet dit minimaal 70% zijn. Als de auto van de productieband afrolt zijn er vaak al ruiten aanwezig met een tint dus verdere verduistering van deze ramen heeft weinig zin. Of een auto voldoet aan de eisen wordt door de politie gemeten bij aanhouding. Hierbij gebruiken ze de Tintman. Dit apparaat meet de lichtdoorlatendheid van een raam door te meten hoeveel licht er doorgelaten wordt tussen twee cellen die aan weerszijden van het raam geplaatst worden. Voldoet een raam niet aan de eisen dan volgt er een bekeuring.
De eisen gelden dus voor de voorramen van de auto, niet voor de achterramen. Deze mogen voorzien worden van een folie zonder verdere beperkingen. Dit geldt dus voor de achterruit en achterste zijramen.

De regelgeving omtrent ramen blinderen.


Ik heb interesse

De voordelen van
ramen tinten?

 • UV Bescherming

  Een raam dat is voorzien van een ProTech folie houdt 99% van de voor mensen schadelijke UV straling buiten de auto. Een onbehandeld raam houdt slechts 40% van deze straling tegen. Dit is dus een aanzienlijke bescherming voor bijvoorbeeld uw kinderen achterin uw auto. Hiernaast beperkt deze bescherming ook het verkleuren van uw interieur.

 • Comfortabel

  De ProTech® folies houden tot 77% van de energie van het licht tegen en zorgen voor een aanzienlijke beperking van het felle licht van de zon, tegenliggers en andere felle lichtbronnen zoals straatverlichting. Dit vergroot het comfort van uw passagiers, maar ook dat van u als bestuurder, enorm. In de winter houdt de folie de warmte in de auto en in de zomer de warmte buiten de auto.

 • Privacy

  De getinte ramen zorgen voor privacy en geborgenheid in de auto. Niet alleen bent u beschermd tegen nieuwsgierige ogen, maar ook uw persoonlijke bezittingen blijven verborgen.

 • Veiligheid

  Onze ProTech® “Serenity” lijn van veiligheidsfolie biedt een serieuze bescherming bij een ongeval, een aanval of brand. Deze veiligheidsfolie is tweemaal zo dik als normale folie. Veiligheidsfolie vertraagd het breken van glas en kan enorme hitte weerstaan; tot wel 900 graden Celcius.

 • 10 jaar Garantie

  We bieden 10 jaar garantie op het opkrullen, krassen, blaren of verkleuren van onze folies onder normale omstandigheden.

 • Onderhoud

  U krijgt een speciaal ProTech® onderhoudsproduct om uw getinte ramen te behandelen.