Luidsprekers vervangen

Wanneer u niet tevreden bent aan het geluid in uw auto, zult u in eerste instantie denken aan de kwaliteit van de luidsprekers. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Geluid kan namelijk onder invloed van de akoestiek sterk veranderen door bijvoorbeeld reflecties of juist absorptie van bepaalde frequentie gebieden. Hierdoor ervaart u het geluid als niet prettig en misschien zelfs irritant.

De luidsprekers die in uw auto gemonteerd zijn, hebben een aantal eigenschappen omdat ze aan strenge eisen moeten voldoen van de autofabrikant. Zo zijn ze gemaakt van lichte materialen en is de magneet erg klein gehouden. Dit om het gewicht van de luidspreker in de deur zo laag mogelijk te houden i.v.m. de CO2 uitstoot van de auto. Een ander aspect is de gevoeligheid van de luidspreker. Die moet zo hoog mogelijk zijn omdat de fabrikant de luidsprekers op het versterker vermogen van de head-unit zo hard mogelijk wilt laten spelen. De belastbaarheid van de luidspreker komt hierdoor wel in het gedrang, hij kan de allerlaagste tonen niet op vol volume aan en zal een vervormt geluid geven.

Bij een aantal van onze audio upgrades vervangen we de luidsprekers in de voordeuren en/of dashboard. Wij kiezen dan voor luidsprekers die gevoelig zijn, hoge vermogens aan kunnen, gedetailleerd klinken, strakke bassen geven en erg betrouwbaar zijn. Deze luidspreker sets bestaan uit kwalitatief hoogwaardige tweeters, sterke woofers met zware magneten en een scheidingsfilters om de juiste frequenties door te geven aan de beide speakers. Zo worden de speakers beschermt en geven ze het beste geluid weer.

Bij de keuze van deze speakers selecteren wij specifiek op klank, pasvorm, materiaal gebruik, belastbaarheid en gevoeligheid. Wij hebben talloze luidspreker merken en modellen getest die het beste klinken in een auto en die bovenstaande eigenschappen hebben. De luidsprekers die we nu inzetten zijn van de merken Hertz, GLADEN en Audison. De kwaliteit van deze luidsprekers is dermate hoog dat we daar ook 5 jaar garantie op geven.

Doordat we gebruikmaken van stevige luidsprekerringen en akoestische demping van de deuren, komen deze luidsprekers volledig tot hun recht. Bij het gebruik van een DSP versterker halen wij de maximale dynamiek en volumes uit de luidsprekers en zorgen voor een fris, warm en helder geluid met voldoende details en een mooi stereobeeld.