Additionele Dienstverlening

Naast de esthetische behandelingen biedt ProTech® Ede Spa for Cars ook producten die de veiligheid van automobilisten kunnen verbeteren. Ramen tinten is hier een voorbeeld van. Naast het ramen tinten behandelen wij ramen met glascoating.

De glascoating vindt zijn oorsprong in de vliegtuigindustrie. Sinds 1997 is glascoating beschikbaar voor de automotive branche en wordt het geproduceerd door een van de grootste autoruit fabrikanten ter wereld.

Per jaar worden in de Verenigde staten miljoenen ruiten voorzien van deze behandeling. Sinds kort is de glascoating ook leverbaar in Europa.

De glascoating van ProTech® Ede Spa for Cars is silicone vrij en maakt gebruik van een geavanceerde fluorpolymeer technologie. Deze technologie maakt het mogelijk dat de glascoating een chemische verbinding aangaat met het te behandelen glasoppervlak. Deze verbinding zorgt ervoor dat het glasoppervlak langdurig water en vuil afstotend wordt. Bij snelheden vanaf 60 km per uur zal dit water en vuil geen grip hebben op de ruit. Het zal er letterlijk vanaf spoelen zonder de ruitenwissers te gebruiken!

De glascoating is 3 maanden werkzaam op de vooruit en 3 maanden op de zijruiten. De duur van de werking is wel afhankelijk van het gebruik van de auto. Verder is deze behandeling bestand tegen wasbehandelingen, wasstraten, ruitensproeiervloeistof en glasreiniger. Ook wanneer er een steenslagschade aan de voorruit heeft plaatsgevonden kan er gewoon hersteld worden door een glasreparateur.

De voordelen van glascoating:
1. 35% meer zicht bij slechte weersomstandigheden;
2. Geen hechting van insecten;
3. IJsaanslag is eenvoudig te verwijderen;
4. Levensduurverlenging van de ruitenwissers;
5. Sterk verminderde schittering van de koplampen van tegemoetkomend verkeer;
6. Kortere remweg door snellere reactietijd. 1 seconde sneller reageren is een 15 meter kortere remweg bij 60 kilometer per uur;
7. Gaat 6 keer langer mee dan op silicone gebaseerde glasbehandelingen.